U nás v IN CATERING Group je filozofie zero-waste klíčovým prvkem naší každodenní praxe. Ve všech našich provozech a firemních procesech se snažíme minimalizovat odpad a maximálně využívat všechny suroviny.
Tento přístup jsme představili i veřejnosti – náš šéfkuchař Jiří Zeman o něm hovořil v říjnu 2024 v pořadu "Dva na Dvojce" na Českém rozhlasu Dvojka.
Pokud vás zajímá, jak snižovat odpad při vaření a využít kompletní suroviny a potraviny, poslechněte si záznam rozhovoru. Odkaz na rozhovor, který začíná v čase 10:08 je zde.
Jako člen Asociace společenské odpovědnosti se aktivně podílíme na naplňování cílů udržitelného rozvoje. O tom svědčí i nominace IN CATERING v nezávislém žebříčku udržitelnosti podle ESG za rok 2024 v kategorii malý a střední podnik. Naše centrála využívá energii z obnovitelných zdrojů díky fotovoltaické elektrárně na střeše budovy, čímž výrazně snižujeme naši uhlíkovou stopu. Centralizujeme výrobu a preferujeme lokální a české dodavatele a farmáře. V případě nevyužitých surovin spolupracujeme s Potravinovými bankami, abychom minimalizovali plýtvání potravinami. Navíc přecházíme na recyklovatelné obaly, brčka a papír, abychom snížili zátěž plastovými a obtížně zpracovatelnými materiály.
Naše závazky v oblasti ESG zahrnují také dlouhodobou podporu Základní školy speciální Rooseveltova, kde připravujeme pohoštění k různým příležitostem a pomáháme s nákupem školních pomůcek. Spolupracujeme s organizací Rytmus, která k nám každý týden na praxi posílá hendikepovaného studenta, jemuž pomáháme začlenit se do běžného života.
Věříme, že každý krok směrem k udržitelnosti se počítá. Připojte se k nám na této cestě a společně přispějme ke změně.