Princip trvale udržitelného rozvoje je téma, které poslední dobou hodně řešíme. A to nejen protože je to v této době moderní, ale především protože je to potřebné. Snažíme se neplýtvat potravinami a pracovat tak, abychom vyhazovali co nejmenší množství věcí. Samozřejmě třídíme odpad. Plánujeme také spolupráci s potravinovou bankou. Tento projekt je ale zatím v plenkách.
Zároveň se snažíme přecházet, alespoň tam, kde to jde, na recyklovatelné obaly, brčka či recyklovatelný papír. V poslední době se o zátěži plasty a dalšími složitě zpracovatelnými materiály v přírodě hodně mluví a je třeba se tím zabývat.
Pracujeme také s lokálnímu surovinami. V dnešní době je důležité využívat potraviny, které nemusely putovat tisíce kilometrů a cestou dozrávat v nepřirozených podmínkách nebo které nemusely být hloubkově zmrazeny, protože by zkrátka jinak náročný přesun nezvládly. A pokud se na to podíváme ještě z jiného úhlu pohledu, tak je samozřejmě dobré podporovat naše místní farmáře a producenty. Nově máme ve společnosti svého vlastního zelináře, který se stará právě o odběr kvalitního ovoce a zeleniny z lokálních zdrojů.
Vše je to ale běh na dlouhou trať, takže se budeme snažit nepolevovat.