Španělský ptáček ze Sou100 Žižkov

1. dubna měníme v restauraci Sou100 Žižkov s velkou slávou pivovar. Kromě toho měníme také jídelní lístek a abychom vás nalákali, tak představujeme jedno jídlo i s receptem. Je to velmi dobře známý španělský ptáček ovšem v úpravě, kterou jste ještě určitě nechutnali. Krásně vypadá, nádherně voní a skvěle chutná. To je náš netradičně tradiční španělský ptáček.

Suroviny na 1 porci:

Hovězí zadní 200g
Kyselá okurka 20g
Anglická slanina 20g
Cibule 30g
Mrkev  100g
Fialová mrkev 100g
Máslo 30g
Brambory 100g
Vejce 1ks
Mouka  20g
Prášek do pečiva
Vývar
Hořčice na pomazání masa a do omáčky
Cress na ozdobu
Sůl
Pepř

Postup:

Plátek hovězí kýty naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Přidáme uvařené vejce, okurku, anglickou slaninu a zavineme. Pokud si nejsme jistí, omotáme provázkem, aby se ptáček nerozbalil.

Ptáčky dobře opečeme ze všech stran, podlijeme a dusíme do měkka.

Cibuli dozlatova opečeme, přidáme trochu hořčice, zarestujeme a zalijeme vývarem. Dochutíme, provaříme a lehce přihustíme zásmažkou z másla a mouky. Omáčku přecedíme na hotové maso a lehce společně provaříme.

Oloupanou fialovou mrkev překrájíme, přidáme trochu brambor, osolíme a uvaříme do měkka. Slijeme vodu, přidáme kousek másla a v mixeru vymícháme jemné pyré.

Oranžovou mrkev oloupeme, zanecháme asi 1,5cm zelené natě a uvaříme na skus. Zchladíme ledem, nebo ledovou vodou, aby se zachovala barva.

Oloupané brambory osolíme a uvaříme. Rozšťoucháme v hladkou hustějsí kaši a necháme trochu vychladnout. Přidáme prášek do pečiva, vejce a mouku. Vytvoříme kompaktní středně husté těstíčko. Formu vymažeme olejem a plníme těstem lehce nad polovinu nádoby. Počítáme s tím, že koláčky nám ještě vyběhnou.

Pečeme v toube na 170°C přibližně 15 minut.

Dobrou chuť!

« zpět na výpis

fotka 1

Filtrovat:

× vypnout filtr