Netradiční návštěva šéfkuchaře In Cateringu v Itálii, kdy italským kuchařským kolegům prezentoval českou kuchyni.
Přečtěte si krátký rozhovor s Jiřím Zemanem:
Jirko, o jakou akci se jednalo?
„Jednalo se o prezentaci české a slovenské kuchyně v Itálii.“
A kde se konala?
„V malebném prostředí horské italské vesnice Marmolada.“ Nepleťte si s marmeládou:-)
Jaký jsi měl program?
„Uvaření a odprezentování typických českých i slovenských jídel nejen kuchařským kolegům ale i pro hosty hotelového rezortu. Vařili jsme pro ně 3 dny"
Které jídlo mělo největší úspěch?
„Byla to jednoznačně svíčková na české a halušky na slovenské straně!“
Jirko, prozraďte čekalo na vás nějaké překvapení ?
„Ano, byla to návštěva sýrárny Per, kde jsem byl uchvácen množstvím a typy sýrů, které si zde vyrábějí. Velice zajímavá byla i jejich ochutnávka a prezentace.
Zaujalo vás v Itálii ještě něco jiného?
Bylo toho spoustu, za zmínku ale určitě stojí ochutnávka prosecca ve Valdobbiadene!“