Šéfkuchař Jiří Zeman vařil "česky" v Itálii

Netradiční návštěva šéfkuchaře In Cateringu v Itálii, kdy italským kuchařským kolegům prezentoval českou kuchyni.

Přečtěte si krátký rozhovor s Jiřím Zemanem:

Jirko, o jakou akci se jednalo?

„Jednalo se o prezentaci české a slovenské kuchyně v Itálii.“

A kde se konala?

„V malebném prostředí horské italské vesnice Marmolada.“ Nepleťte si s marmeládou:-)

Jaký jsi měl program?

„Uvaření a odprezentování typických českých i slovenských jídel nejen kuchařským kolegům ale i pro hosty hotelového rezortu. Vařili jsme pro ně 3 dny"

Které jídlo mělo největší úspěch?

„Byla to jednoznačně svíčková na české a halušky na slovenské straně!“

Jirko, prozraďte čekalo na vás nějaké překvapení ?

„Ano, byla to návštěva sýrárny Per, kde jsem byl uchvácen množstvím a typy sýrů, které si zde vyrábějí. Velice zajímavá byla i jejich ochutnávka a prezentace.

Zaujalo vás v Itálii ještě něco jiného?

 Bylo toho spoustu, za zmínku ale určitě stojí ochutnávka prosecca ve Valdobbiadene!“

« zpět na výpis

fotka 1 fotka 2 fotka 3

Filtrovat:

× vypnout filtr