Od začátku tohoto roku máme na ředitelském křesle mladou krev. Novým ředitelem se stal teprve třicetiletý Luděk Vocílka, který ve společnosti dříve vykonával post provozního a marketingového ředitele. Jelikož se jedná o změnu, která je poměrně zásadní, rozhodli jsme se Luďka vyzpovídat.
Ahoj Luďku, prozradíš, jak ses na změnu funkce připravoval?
Začal jsem tím, že jsme dali dohromady firemní vizi, jak by měla firma fungovat a vypadat za pár let. Samozřejmě, že vše má směřovat k tomu, aby se to v budoucnu naplnilo.
Jak dlouho celkově pracuješ ve společnosti?
Letos je to 5 let a musím říct, že velmi pěkných 5 let. Práce v gastronomii je krásné a náročné povolání, ale když máte možnost potkávat zajímavé klienty, dělat eventy na zajímavých místech a třeba i otevírat nové zajímavé provozy, je práce radost.
Udělal jsi po svém příchodu do funkce ředitele nějaké zásadní změny?
Ano, některé jdou rychleji a některé zase pomaleji. Bohužel je to běh na dlouhou trať a vy musíte pečlivě zvažovat, který krok je ten správný a zda-li je ve správný čas. Není možné změnit vše najednou, ač bych občas rád.😊
Kam bys chtěl společnost In Catering Group dále směřovat?
Rád bych, aby byly úspěšné všechny naše projekty. Aktuálně je to tak, že se koukáme po konkurenci a říkáme si: Ano, to se povedlo. Cílem je být dobrý tak, aby se časem takto koukala konkurence na nás.
Mají tě zaměstnanci jako nového ředitele rádi?
To neumím zhodnotit. Ředitel tu není od toho, aby ho zaměstnanci měli rádi, ale aby fi rma fungovala, aby v ní zaměstnanci chtěli pracovat a věděli, že jejich práce dává smysl, že mají možný kariérní postup a že je o ně postaráno. Takový chci být já.
Loni v létě se otevřela restaurace Sou100 Žižkov, která je tak trošku tvým projektem. Jak se jí daří?
Řekl bych pomalu, ale jistě. Pro naše první Sou100 jsme vybrali trošku komplikovanější místo. Bylo to s vědomím toho, že prostory jsou parádní, ovšem ne na úplně nejlepší adrese. Věřím ale tomu, že v dnešní době si hosté za kvalitou kousek klidně dojdou.
Plánujete otevírat nějaké další podniky?
Ano, určitě. Možných konceptů máme víc a moc se těšíme, až objevíme zajímavý prostor na jeden z nich.
Dokážeš skloubit své pracovní tempo s rodinou a koníčky?
Ne vždy to jde tak, jak bych si představoval, ale všechny začátky jsou těžké. Naštěstí je mi moje manželka a celá rodina velkou oporou.
Jak relaxuješ a nabíráš energii?
Hraji tenis a podle mě to je nejlepší způsob, jak se odprostit od pracovních starostí a vyčistit si hlavu.
Co bys společnosti In Catering Group jako ředitel do dalších let popřál?
Spousty spokojených zákazníků a zaměstnanců, protože bez nich by to nešlo.
Děkujeme Luďkovi za rozhovor a za celou In Catering Group přejeme hodně štěstí a ať se daří.