Recepty na skvělou letní grilovačku

Grilovací sezóna je tady. Zkuste si doma během chvilky vykouzlit skvělé jídlo na ohni. Šéfkuchař IN CATERING Group Jirka Zeman, si pro vás připravil  dva recepty, které oživí vaše letní grilovací večery – krůtí prso a krevety s exotickou marinádou.

Pusťte se do toho a užijte si každé sousto!


1. Pojďme grilovat netradiční drůbež!

  • Připravte si následující suroviny: krůtí prso, může být i s kůží, hořčice delikates, olivový olej, šalvěj, tymián, sůl, čerstvě mletý pepř, citrusy – citron, pomeranč, grep

Marináda: Do menšího množství oleje přidejte hořčici, oloupané citrusy (můžete nastrouhat trochu citronové kůry), pepř, sůl a vše vyšlehejte ponorným mixérem do hladké emulze. Nakonec přidejte nasekané bylinky. Po vyndání z lednice nechte maso půl hodiny až 20 minu odležet. Maso vložte do marinády a nechte ho podle možností marinovat.

Jak na to? Máme dvě varianty:

Varianta 1: Očištěné maso nakrájejte na stejně vysoké plátky (steaky). Nechte je marinovat v předem připravené marinádě. Nejlepší je nechat maso marinovat přes noc, ale pokud spěcháte, postačí alespoň 3 hodiny. Dejte na rozpálený gril

Varianta 2: Nechte maso vcelku, potřete ho méně slanou marinádou a zavakuujte do varných sáčků. Vařte v sous-vide při teplotě 63°C po dobu 3 hodin. Poté maso ze všech stran ogrilujte, dejte pozor, aby se kůže nepotrhala. Opečené maso nakrájejte na plátky a podávejte.


2. Grilované krevety s exotickou marinádou

Na dovolené u moře jsou krevety oblíbenou pochoutkou. Pojďme si je připravit doma trochu jinak.

  • Potřebujete: vyloupané krevety (nepředvařené), koriandr, chilli papričky, zázvor, citronovu trávu, limetku, cukr a sůl.

Jak na to:

  1. Čerstvé nebo šetrně rozmražené krevety opláchněte ve studené vodě.
  2. Vložte je do misky a přidejte nasekaný koriandr včetně stonků, chilli papričky, oloupaný a na drobné kostičky nakrájený zázvor.
  3. Zakápněte limetkou, osolte a ocukrujte třtinovým cukrem.
  4. Přidejte špalíčky citronové trávy, které před grilováním vyjměte.
  5. Takto marinované krevety můžete grilovat na grilu.

Pokud vás naše recepty zaujaly, budeme rádi, když nám pošlete fotky z vašeho grilování na info@incatering.cz. Ty nejzajímavější odmění náš šéfkuchař Jiří Zeman!

« zpět na výpis

fotka 1 fotka 2

Filtrovat:

× vypnout filtr