Recept z Ristorante Fabiano

Vepřová panenka na grilu se zeleným chřestem, pyré z fialových brambor, smrži, pinie a česneková pěna                                                                          

Máte rádi chřest? Jestli ano, možná ještě letos stihnete poslední sklizeň. Potom si určitě udělejte tento výborný recept, který pro nás připravil šéfkuchař Ristorante Fabiano Martin Mandera.  

Suroviny na 4 porce:

Fialové brambory, odrůda Valfi 400 g
Česnek  8 stroužků
Zelený chřest 12 kusů
Smetana  0,2 l
Vepřová panenka 600 g
Smrži 8 ks
Máslo 80 g
Piniové oříšky Dle chuti
Olej
Pepř a sůl

Fialové brambory oloupeme, osolíme a uvaříme do měkka. Po uvaření vodu slijeme, do horkých brambor přidáme máslo a vytvoříme pyré.

Ze zeleného chřestu odřízneme cca třetinu dřevité části, lehce spaříme v osolené vodě a zchladíme ledem pro zachování barvy.

Stroužky česneku konfitujeme v oleji - oloupané stroužky česneku ponoříme do olivového oleje, osolíme a opepříme (můžeme také přidat bylinky dle chuti), vložíme do trouby předehřáté na 90 – 95°C a cca hodinu konfitujeme. Hotový česnek vyjmeme, přendáme do čisté nádoby a přidáme ohřátou smetanu. Směs osolíme, opepříme a vyšleháme tyčovým mixérem do pěny.

Vepřovou panenku osolíme, opepříme a rychle opečeme na pánvi ze všech stran. Poté vyjmeme z pánve a necháme odležet. Po „odpočinutí“ překrojíme na 3 kusy. 

Do stejné pánve vložíme máslo, pinie a překrájené smrže. Vše krátce orestujeme.

Pyré, chřest a vepřovou panenku nandáme na talíř a ozdobíme česnekovou pěnou a směsí smržů a piniových oříšků.

Dobrou chuť!

« zpět na výpis

fotka 1

Filtrovat:

× vypnout filtr