Recept: syrečkový tatarák ze Sou100 Žižkov

Jsou jídla, která k pivu musíte ochutnat. Jedním z nich je oblíbený syrečkový tatarák, který je úplně dokonalým pivním doplňkem a zároveň skvělou chuťovkou, když máte jen drobný hlad. Je jednoduchý na přípravu, takže ho můžete zkusit třeba jako silvestrovské pohoštění. Jen se doporučujeme dopředu hostů zeptat, jestli na ně syrečky nebudou přeci jen příliš aromatickou pochoutkou.

Na 4 porce potřebujete:

Tvarůžky / syrečky 280 g
Červená cibule (menší) 2 ks
Česnek 2 stroužky
Hořčice 2 lžíce
Zakysaná smetana 2 lžíce
Mletá sladká paprika 1/2 čajové lžičky
Pepř na dochucení
Sůl na dochucení
Sakura Cress (klíčky a výhonky) na ozdobu
Kváskový chléb dle chuti

Tvarůžky nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme najemno a utřeme česnek. Vše dáme do mísy a přidáme hořčici, zakysanou smetanu a mletou červenou papriku. Směs dobře promícháme a dochutíme pepřem a solí. Na talíři dozdobíme klíčky a výhonky dle chuti a fantazie. Podáváme s kváskovým chlebem nebo s čerstvě usmaženými topinkami. 

Dobrou chuť!

« zpět na výpis

fotka 1

Filtrovat:

× vypnout filtr