Jsou jídla, která k pivu musíte ochutnat. Jedním z nich je oblíbený syrečkový tatarák, který je úplně dokonalým pivním doplňkem a zároveň skvělou chuťovkou, když máte jen drobný hlad. Je jednoduchý na přípravu, takže ho můžete zkusit třeba jako silvestrovské pohoštění. Jen se doporučujeme dopředu hostů zeptat, jestli na ně syrečky nebudou přeci jen příliš aromatickou pochoutkou.
Na 4 porce potřebujete:
Tvarůžky / syrečky | 280 g |
Červená cibule (menší) | 2 ks |
Česnek | 2 stroužky |
Hořčice | 2 lžíce |
Zakysaná smetana | 2 lžíce |
Mletá sladká paprika | 1/2 čajové lžičky |
Pepř | na dochucení |
Sůl | na dochucení |
Sakura Cress (klíčky a výhonky) | na ozdobu |
Kváskový chléb | dle chuti |
Tvarůžky nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme najemno a utřeme česnek. Vše dáme do mísy a přidáme hořčici, zakysanou smetanu a mletou červenou papriku. Směs dobře promícháme a dochutíme pepřem a solí. Na talíři dozdobíme klíčky a výhonky dle chuti a fantazie. Podáváme s kváskovým chlebem nebo s čerstvě usmaženými topinkami.
Dobrou chuť!