Víte, co jsou to Láskominy?
Jsou to naše nové domácí produkty, které vyrábíme ručně a jak jinak než s láskou. Jako první spatřily světlo světa pesta. Konkrétně tradiční bazalkové a rajčatové. Pokud byste je chtěli ochutnat, můžete je zakoupit v Ristorante Fabiano a postupem času je najdete i v našich dalších restauracích. Budou k nim také přibývat jiné produkty. Jako první máme v plánu rozšířit nabídku o domácí sirupy.
Až budete mít naše rajčatové pesto doma, určitě vyzkoušejte uvařit spaghetti s rajčatovým pestem a hovězí tagliatou. Tento recept je velice jednoduchý, rychlý a opravdu chutný. Doporučil ho přímo šéfkuchař Ristorante Fabiano, Martin Mandera.
Spaghetti s rajčatovým pestem a hovězí tagliatou
Na dvě porce budete potřebovat:
Hovězí svíčková / rump steak | 200 g |
Spaghetti | 300 g |
Rajčatové pesto | 100 g |
Rukola | 20 g |
Parmezán | 30 g |
Olivový olej | 0,4 l |
Sůl a pepř na dochucení |
Hovězí filet osolíme a opepříme podle chuti a zprudka ho opečeme na pánvi z obou stran. Stupně propečení medium dosáhneme přibližně za dvě minuty, ale je potřeba přihlédnout také k výšce ukrojeného steaku. Pokud chceme maso propéct více, necháme ho na pánvi jednoduše o něco déle. Po dopečení ho necháme několik minut odpočinout.
Spaghetti uvaříme v důkladně osolené vodě tzv. na skus neboli al dente. Těstoviny poté scedíme, a ještě horké promícháme s rajčatovým pestem. Poté nandáme na talíř a přidáme čerstvou rukolu a hobliny parmezánu.
Odpočaté maso nakrájíme na tenké plátky a úhledně naskládáme na vrch. Na závěr pokapeme olivovým olejem.
Tip: pro lepší a šťavnatější chuť masa můžete v závěru pečení v pánvi rozpustit kostičku másla a několikrát jím maso přelít.
Dobrou chuť!