Recept penne all' arrabbiata

Penne all’ arrabbiata jsou velmi populární těstoviny. Na první pohled jsou jednoduché na přípravu, ale nenechte se mýlit. Aby chutnaly opravdu skvěle, je potřeba nepodceňovat postup. Vždyť věci, které vypadají jednoduše, jsou kolikrát ty nejsložitější.

Na 4 porce budete potřebovat:
• 400 g originálních italských těstovin penne
• 400 g drcených rajčat
• 1 menší šalotku
• panenský olivový olej
• 2 stroužky česneku
• špetku sušeného chilli - pepperoncino
• hrst sekané hladkolisté petržele
• bazalku
• sůl
• parmezán

Na oleji zpěníme jemně krájenou šalotku, poté přidáme česnek a chilli. Je potřeba dobře odhadnout množství papriček. V horkém oleji se více uvolní a jídlo by mohlo být příliš pálivé. Když směs jemně orestujeme, přidáme krájená rajčata, osolíme a prohřejeme. Poté odstavíme z plotny a vmícháme nasekanou
čerstvou bazalku, Mezitím si uvaříme těstoviny v osolené vodě. Abyste si opravdu pochutnali, měly by být těstoviny uvařené tzv. al dente neboli na skus.
Na závěr promícháme připravenou rajčatovou směs s vařenými těstovinami a podáváme posypané parmezánem.

« zpět na výpis

fotka 1

Filtrovat:

× vypnout filtr