Recept na risotto con porcini

Od této chvíle vám budeme pravidelně přinášet recepty na oblíbená jídla z našich provozoven. Na začátek jsme vybrali lahodné krémové risotto con porcini, tedy risotto s hříbky. Recept z naší restaurace Fabiano máme přímo od šéfkuchaře Martina Mandery.

Na 4 porce potřebujete:


Rýže Vialone nano                         400g

Máslo                                             100g

Šalotka                                           1ks

Bílé víno                                         0,2 l

Olivový olej extra virgin                  0,1 l

Parmezán                                      100g

Pancetta                                        100g

Vepřová panenka                          200g

Hříbky                                            100g

Zeleninový vývar

Černý pepř

Sůl


Postup:

Na olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou šalotku, přidáme rýži a orestujeme, než začne sklovatět.

Přidáme bílé víno a necháme zredukovat a odpařit alkohol.

Zalijeme horkým zeleninovým vývarem tak, aby byla rýže ponořená.

Pokud se tekutina vyvaří, musíme postupně po malých částech přilévat.      

Na pánvi orestujeme pancettu, v polovině restování přidáme maso a nakonec hříbky.

Přidáme do rýže a pozvolna dovaříme risotto do al dente.

Stáhneme z ohně a vmícháme máslo a nastrouhaný parmezán.

Podle chuti dosolíme a dopepříme a přidáme ještě kapku olivového oleje.

Dobrou chuť!

« zpět na výpis

fotka 1

Filtrovat:

× vypnout filtr