Od této chvíle vám budeme pravidelně přinášet recepty na oblíbená jídla z našich provozoven. Na začátek jsme vybrali lahodné krémové risotto con porcini, tedy risotto s hříbky. Recept z naší restaurace Fabiano máme přímo od šéfkuchaře Martina Mandery.
Na 4 porce potřebujete:
Rýže Vialone nano 400g
Máslo 100g
Šalotka 1ks
Bílé víno 0,2 l
Olivový olej extra virgin 0,1 l
Parmezán 100g
Pancetta 100g
Vepřová panenka 200g
Hříbky 100g
Zeleninový vývar
Černý pepř
Sůl
Postup:
Na olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou šalotku, přidáme rýži a orestujeme, než začne sklovatět.
Přidáme bílé víno a necháme zredukovat a odpařit alkohol.
Zalijeme horkým zeleninovým vývarem tak, aby byla rýže ponořená.
Pokud se tekutina vyvaří, musíme postupně po malých částech přilévat.
Na pánvi orestujeme pancettu, v polovině restování přidáme maso a nakonec hříbky.
Přidáme do rýže a pozvolna dovaříme risotto do al dente.
Stáhneme z ohně a vmícháme máslo a nastrouhaný parmezán.
Podle chuti dosolíme a dopepříme a přidáme ještě kapku olivového oleje.
Dobrou chuť!