Tradiční velikonoční mazanec a nádivka by na svátečním stole neměly chybět. Víte, že mazanec se dříve na Velikonoční neděli nechával posvětit a říkalo se mu také "velikonoční svěceník"?
Nádivce se pro změnu říkávalo "hlavička", protože se do ní obíralo maso z jehněčí nebo telecí hlavy. Historicky se také vyráběla bez pečiva, místo kterého se využívala krupice. Dnes už je to ale vše jinak, téměř každá rodina má svůj vlastní recept. Jediné, co se uchovalo, jsou zelené bylinky nebo kopřivy, které v nádivce krásně vypadají a ještě lépe chutnají.
My letos pečeme jak čerstvé mazance, tak nádivku a oboje si budete moct koupit v našem obchodě. Několik málo kusů bude připraveno předem, ale všem zájemcům doporučujeme udělat rezervaci.
Objednávat můžete do soboty 3. dubna a vyzvedávat pak do neděle 4. dubna u nás v Marketu. Platbu přijímáme jak hotově, tak kartou.
Mazanec (500 g) 89 Kč
Nádivka (200 g) 65 Kč
Veselé Velikonoce!