Dubnový recept šéfkuchaře Jirky Zemana

Galantina z králíka s medvědím česnekem

Pro 4 osoby potřebujete:

  • 300 g králičího masa bez kostí
  • 1 dcl 33% smetany na šlehání
  • 2 vejce
  • 20 listů medvědího česneku
  • 1 mrkev
  • 1 lžíci hrubozrnné hořčice
  • lžíci olivového oleje
  • 1 lžíci javorového sirupu
  • chilli papričku
  • bílý pepř, sůl

POJĎME NA TO:

Přidejte smetanu, vejce, bílý pepř a sůl. Krátce promixujte a nechte v chladu 20 minut odležet. Na pracovní desku si rozbalte potravinářskou fólii. Na ni vyskládejte pečlivě omyté listy medvědího česneku (Nemáte-li, nevadí, můžete použít i listy špenátu, mangoldu nebo římského salátu. Na ně stěrkou naneste přiměřenou vrstvu masové fáše. Pomocí podložené folie česnekové listy s fáší srolujte do úhledného válečku tak, aby v něm nebyly vzduchové bubliny. Připravený váleček pečlivě zabalte zpět do potravinářské folie. Pevně jej utáhněte, na koncích zatočte jako bonbón, a upevněte gumičkami Vařte ve vodní lázni při teplotě pod bodem varu, aby voda nebublala, po dobu cca 20 minut. Po uvaření válečky z lázně vyjměte a zchladlé vložte na několik hodin do chladničky, nejlépe přes noc. Před servírováním si připravte studenou omáčku z hrubozrnné francouzské hořčice, olivového oleje a javorového sirupu, kterou dle chuti okořeňte jemně sekanou chilli papričkou. Úhledně pokrájené válečky servírujte na salátku připraveným z jemně pokrájené, nebo dlouhými tahy nastrouhané, jarní mrkve. S voňavým, na másle do křupava upečeným toustem.

MŮJ TIP:

Suroviny v receptu můžete nesčíslně obměňovat a různě doplňovat. Maso však vždy používejte bílé, které nepotřebuje dlouhou dobu vaření, jako je kuřecí, či krůtí. Chybu rozhodně neuděláte ani masem z kapříka.

Dobrou chuť Vám přeje,

Jiří Zeman, šéf kuchyně Intercateringu

Jirka Zeman
šéfkuchař In Cateringu

« zpět na výpis

fotka 1

Filtrovat:

× vypnout filtr