Únorový recept šéfkuchaře Jirky Zemana

Pštrosí játra na karamelizované cibulce.

Pro 4 osoby potřebujete:
600 g pštrosích nebo telecích jater
1 snítku tymiánu
0,5 dcl olivového oleje
4 červené cibule
3 lžíce třtinového cukru
1 dcl balsamikového octa
1 dcl červeného vína
1 snítku rozmarýnu
8 středních brambor
2 dcl zakysané smetany
1 limetu
1 stroužek česneku
drcený barevný pepř, sůl

Pojďme na to!
Červenou cibuli nakrájejte na drobnější měsíčky a restujte na středně rozpáleném oleji. Jakmile začne sklovatět, přidejte třtinový cukr a lehce jej zkaramelizujte. Poté přidejte víno, ocet, rozmarýn. Zredukujte, dokud se většina tekutiny neodpaří.
Nyní si připravte játra, která odblaňte, nakrájejte na 4 stejnoměrné špalíčky, okořeňte pepřem a tymiánem. Játra ze všech stran opečte na středně rozpáleném oleji. Každou stranu cca 1 minutu. Poté játra vložte na 5 minut do trouby, vyhřáté na 180°C, aby se rovnoměrně prohřála až do středu. (Správně připravená játra by na řezu měla zůstat růžová).
Hotová játra rozkrájejte na plátky a dle chuti osolte a opepřete. Servírujte s teplou cibulí a ve slupce uvařenými bramborami, přelitými zakysanou smetanou, dochucenou česnekem a šťávou z limetky.

Můj tip.
Na pštrosí játra s červenou cibulí, stejně jako i na další specialitky ze pštrosího masa se můžete zastavit v našich restauracích KLÁŠTERNÍ ŠENK a FABIANO. Pro rezervaci stačí kliknout na náš web www.incatering.cz

Dobrou chuť vám přeje

Jirka Zeman, šéfkuchař In Cateringu

http://www.intercatering.cz/obr/str/recepty/jiri-zeman-podpis.jpg

« zpět na výpis

fotka 1

Filtrovat:

× vypnout filtr