Březnový recept šéfkuchaře Jirky Zemana

Pěna z kozího sýra s malinami.

Pro 4 osoby potřebujete :
100 g čerstvého kozího sýra
150 g sýra ricotta
2 dcl smetany 33%
250 g malin
70 g moučkového cukru
½ limetky
1 hřebíček

Pojďme na to:
Polovinu malin rozvařte s polovinou cukru, limetkovou šťávou, jedním hřebíčkem a 2 lžícemi vody do konzistence řídkého rozvaru a nechte zchladnout.
Kozí sýr, ricottu a polovinu smetany metlou vyšlehejte do hladké pěny a nechte při pokojové teplotě alespoň patnáct minut „rozležet“. Zbylou polovinu smetany a cukru vyšlehejte do pevné šlehačky a poté opatrně zamíchejte do sýrové pěny, aby zůstala lehká, nadýchaná.
Pěnu pomocí cukrářského sáčku naplňte, prokládaně s malinovým rozvarem, do sektových skleniček. Krásně mramorovaný dezert dozdobte malinami a máte zcela hotovo.
Dezert z kozího sýra doporučuji podávat NEchlazený, aby vynikla příjemná „kozí“ chuť sýra. Galerii chutí a celkový dojem podpoříte skořicovými trubičkami nebo čokoládovými tyčinkami.

Můj tip:
Ricotta není podmínkou. Lze použít i Mascarpone nebo kvalitní žervé. Důležité je zachovat neopakovatelnou chuť čerstvého kozího sýra, který je dnes již běžnou součástí nabídky všech super i hypermarketů.

Dobrou chuť Vám přeje,

Jiří Zeman, šéf kuchyně Intercateringu

Jirka Zeman
šéfkuchař In Cateringu

« zpět na výpis

fotka 1

Filtrovat:

× vypnout filtr